Avslutningen 26 maj

Tom Wedberg och August Schiller Ström
Tom Wedberg och August Schiller Ström

Foto: Lars OA Hedlund

Vårens sista träff på Matteusskolan lockade många juniorer. Eftersom det skulle bli avslutningsstämning blev det ingen vanligt träning denna gång. Istället fick man välja mellan att lösa uppgifter med Ingvar, spela simultan mot Lars, vanlig schack med Ulf eller chock med Peter.

Sedan blev det dags att flytta in i lilla matsalen för ett litet avslutningskalas med chips, ostbågar, jordnötter och läskeblask. Ingvar tackade alla juniorer och föräldrar för den gångna säsongen och delade ut priser för olika framgångar. Instruktions-DVD:er, böcker och schackset kunde man välja på. Hugo fick ett specialpris av Lars för att han lyckades tvinga fram ett slutspel med tre löpare, bara för att se om det gick.

Alla barn som var med på vår egen fina Wasa JGP-turnering fick dessutom fina närbilder med sig hem.

Efter kalaset kunde de juniorer som ville stanna kvar spela head-&-hand tillsammans med en senior. Till exempel fick August spela tillsammans med vår egen stormästare Tom Wedberg.

Senare på kvällen blev det seniorernas prisutdelning. Till exempel kunde Stéphane Bruchfeld kamma hem I förstapriset för segern i vårens ELO-turnering kammade.

Så nu tar den vanliga schacksäsongen på klubben ledigt, men det finns faktiskt en hel del att göra under sommaren för de schacksugna även under uppehållet. Om vädret tillåter kommer vi att ordna några parkschackskvällar i Vasaparken, och den 15-24 juli är det Schack-SM i Uppsala. Dessutom blir det sommarschackskola på salongerna den 13-17 juni

(Sommarskolan). Om vi inte ses för höststarten, så önskar vi en fin sommar!

Text: Ulf Brehmer

Lämna en kommentar